Heerlijke gebonden Hollandse kippensoep met prei!

Kippensoep is heel makkelijk te maken en in de winter vaak aangeraden als middel tegen griep. In dit recept worden prei, uien en tomaat gebruikt die worden gepureerd, zodat de soep licht gebonden raakt. Op die manier krijg je meer groenten binnen en kun je kinderen verborgen groenten laten eten! Dit is een recept voor 4 personen, maar je kunt het verdubbelen voor meer personen.



Ingrediƫnten:
- 1 grote kipfilet
- 2 uien
- 2 knoflook
- 1 tomaat
- half kippenbouillonblokje
- zakje kant en klare kippensoep voor 6 borden
- 1 grote prei (donkergroene deel verwijderen)
- handje spaghetti in kleine stukjes gebroken
- peper en zout

Bereiding:
- Zet de kipfilet op met de aangegeven hoeveelheid water en het halve kippenbouillonblokje.
- Snij de ui, knoflook en tomaat fijn en voeg deze toe.
- Laat dit koken tot de kip gaar is en haal de kip er uit en scheur ze in fijne stukjes.
- Voeg dan de gesneden prei toe en laat deze 10 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Leng de inhoud van het zakje kippensoep aan met wat koud water tot een papje.
- Voeg die al roerend toe aan de soep.
- Voeg de kip toe en voeg eventueel een handje spaghetti die in stukjes is gebroken, al naar gelang hoe gevuld je de soep wilt hebben.
- Laat de soep koken tot de vermicelli uit het pakje en de spaghetti gaar zijn. Maak op smaak met peper en zout of eventueel nog wat kippenbouillonpoeder/blokje.


































Rubriek: Hollandse recepten, Soep, Kinderen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen