Eenvoudig zelf cinnamon rolls maken van kant en klaar croissantdeeg!

Wie ooit in de VS is geweest kent vast en zeker de heerlijke ronde kaneelbroodjes: cinnamon rolls. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken van blikjes croissantdeeg, waardoor ze echt in een handomdraai klaar zijn. Doe er nog wat zelfgemaakt glazuur over en ze zijn niet van echt te onderscheiden!






IngrediĆ«nten: 
- 1 groot blik croissantdeeg (of 2 als je grotere cinnemon rolls wilt maken)
- 50 gram roomboter
- suiker en kaneel naar smaak voor de vulling (hou rekening met het zoete glazuur wat er ook nog op komt)

 Glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- paar druppels limoen-of citroensap
- beetje water

Bereiding:
- Rol het deeg uit en zorg dat het aan elkaar blijft.
- Vet een bakblik in met wat boter en de overgebleven boter smelten.
- Bestrijk het deeg met een kwastje met de gesmolten boter.
- Meng suiker met een flinke hoeveelheid kaneel (wees niet zuinig met de kaneel).
- Strooi dit suiker-kaneelmengsel over het deeg.
- Rol het deeg nu op en snij het in dikke plakken.
- Leg de ringen op de ingevette bakplaat en bak ze in ongeveer 15-20 minuten op 220 graden. Tussendoor steeds controleren of ze niet aanbranden.

- Laat ze een beetje afkoelen.
- Doe de poedersuiker in een bakje en voeg de paar druppels limoensap toe en een lepel water. Roer dit tot een glazuur en bestrijk hiermee de cinnamon rolls. Ze zijn het lekkerste als je ze direct eet!

Rubriek: Amerikaanse recepten, Gebak












Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen