Martabak: Een heerlijke Indonesische snack gevuld met gehakt, ei en lenteui

Martabak is een heerlijke Javaanse snack die in Indonesië heel populair is en overal op straat te krijgen. Je kunt de pakketjes vullen met wat je lekker vindt en daarmee experimenteren. In dit recept wordt gehakt met ei en lenteui gebruikt. Zo makkelijk te maken en oh zo lekker!







Ingrediënten:
- 150 gram rundergehakt
- 2 uien
- 1 rode ui
- 2 lenteui
- 4 grote eieren
- 1 dessertlepel rode (of gele) currypasta
- 2-4 teentjes knoflook
- zout en peper
- loempia-vellen
- olie
- water

Bereiding:
- Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook en gesneden rode ui.
- Voeg het gehakt toe.
- Doe in een aparte kom de gesneden witte ui met de fijngesneden lenteuitjes en voeg dan de eieren toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg het gebakken gehaktmengsel hier bij.
- Leg op ieder loempiavel een eetlepel vulling en vouw het dicht als een enveloppe. (zie video).
- Plak bij het vouwen de randen dicht met water.
- Bak de martabak goudbruin in de hete olie.

Rubriek: Indonesische recepten, snacks

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen