Tzazik of Tzaziki: heerlijke Griekse of Turkse yoghurt met komkommer en knoflook

In de zomer is het heerlijk om verse tzatziki te maken. Lekker bij stokbrood of gewoon als extra saus bij het hoofdgerecht. Zelf maken is veel lekkerder dan kant en klaar en erg makkelijk te maken. Zorg er wel voor dat je de echte dikke romige Turkse of Griekse yoghurt gebruikt. Deze is bijna staand en precies goed voor een lekkere tzatziki!












Benodigdheden:
- een halve of hele pot Turkse yoghurt
- 1-2 komkommer
- handvol fijngesneden dille
- 1-3 teentjes knoflook (hoe meer hoe lekkerder)
- zout
- zwarte peper
- eventueel wat olijfolie



Bereiding:
- Was de komkommer en rasp ze fijn.
- Knijp de geraspte komkommer net zo lang uit tot er geen vocht meer uit komt.
- Doe de komkommer in een schaal en pers hier boven de knoflookteentjes uit.
- Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe en eventueel een scheutje olijfolie.
- Voeg dan de dikke yoghurt toe en roer alles goed door elkaar heen.
- Op het laatst de fijngesneden dille toevoegen en eventueel wat extra zout.

* Wil je de tzatziki nog romiger? Voeg dan een paar lepels crème fraîche aan de yoghurt!

Rubriek: Griekse recepten, Turkse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen