Arabische fetteh: Gebakken Turks brood met kikkererwten, yoghurtsaus en pijnboompitten

Fetteh of Fatteh is een heerlijk en makkelijk Arabisch gerecht met kikkererwten. Turks brood wordt in repen gesneden en gebakken in de boter en gegeten met kikkererwten en een heerlijk yoghurtsausje. Probeer wel om zelf de kikkererwten te koken, want die smaken veel lekkerder dan die uit blik! Kikkererwten kun je invriezen, dus je kunt een grotere hoeveelheid tegelijk maken.








Ingrediënten:
- een plat dun Turks brood
- gedroogde kikkererwten
- dikke Turkse of  Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- pijnboompitten
- boter
- zout en peper
- rode ui
- verse koriander (optioneel)

Bereiding:
- Laat de kikkererwten een nacht weken en kook ze daarna in een uur met zout naar smaak gaar.
- Verwarm de yoghurt met de fijngeperste knoflook, zout en peper.
- Je kunt ook tzazik gebruiken voor het sausje.
- Verhit wat boter in een koekenpan en scheur het Turks brood in langwerpig repen.
- Bak het brood krokant.
- Schep in een diep bord de repen brood en doe daar een paar eetlepels warme kikkererwten over.
- Doe hier het warme yoghurtsausje overheen.
- Bak wat pijnboompitten in een eetlepel boter en strooi deze over het gerecht.
- Garneer met in dunne reepjes gesneden rode ui en verse koriander.

Tip 1: De overgebleven kikkererwten kun je het beste in ruime zakjes invriezen. Maak deze plat, zodat de kikkererwten later makkelijker ontdooien.
Tip 2: Als je tzaziki gebruikt, warm deze dan ook even op.

Rubriek: Arabische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten