Saté pentul: Indonesische saté van gehakt met kokos

Saté pentool (saté pentul) wordt gemaakt van gekruid gehakt met kokos. De rolletjes worden om het stokje gevormd en dan geroosterd. Het gehakt kan ook om een stengel sereh worden gerold, zodat de saté de smaak van sereh krijgt.









Ingrediënten:
- 500 gram rundgehakt
- 4 teentjes knoflook
- 1 of 2 rode ui
- 1 rode lombok
- 1/2 theelepel trassi
- 2 kemirinoten (even poffen in een droge pan en fijn wrijven)
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel asem of citroensap
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 1- 2 eieren
- 2 blaadjes djeroek poerot
- 1/2 theelepel ketumbar
- mespunt djinten

Bereiding:
- Snij de ui, knoflook en lombok zeer fijn.
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, djeroek poeroet, lombok en trassi.
- Voeg de rest van de kruiden toe en de kokos en bak dit alles enkele minuten.
- Haal het uit de pan, laat uitlekken en stamp of maal het fijn.
- Vermeng dit met het gehakt en voeg de eieren en eventueel nog wat extra zout toe.
- Draai hier langwerpige rolletjes van om de stokjes en rooster de sate op de bbq of bak ze voorzichtig om en om in een koekenpan.
* Tip 1: Deze saté kan ook van kipgehakt worden gemaakt.
* Tip 2: Dikkere satéstokjes of pennen geven meer houvast aan het gehakt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen