Indonesiche nasi goreng Singapore: nasi met garnalen, prei en eieren

Er bestaat niet 1 soort nasi goreng. Oorspronkelijk is nasi goreng een gerecht van de restjes van de vorige dag. Dat verklaart waarom er zoveel soorten nasi goreng zijn. Je kunt zelf experimenteren met wat je in de nasi goreng doet. In dit recept worden garnalen, prei en eieren gebruikt.





Ingrediƫnten:
- rijst naar aantal personen (ongeveer 1 kop per persoon)
- 2 grote uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 dunne prei
- 200 gram garnalen
- 1/2 eetlepel sambal oelek
- zout of kippenbouillonblokje
- witte peper
- 1-2 eetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
- 1 stukje trassi (ongeveer theelepel)
- 3 geklutste eieren
- 1 eetlepel fijngesneden selderij
- 2-3 eetlepels olie
- kroepoek en komkommer

Bereiding:
- Kook de rijst gaar en droog.
- Verhit de olie in een wok of pan en fruit de fijngesneden uien, knoflook en trassi.
- Voeg dan de garnalen toe, het zout of kippenbouillonblokje en de sambal.
- Voeg de zeer fijngesneden prei toe.
- Voeg dan de rijst toe er bak alles om tot het goed vermengd is.
- Voeg de ketjap toe en op het laatst de selderij.
- Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog zout toe
- Maak van de eieren met wat zout en peper een omelet.
- Eet de nasi met reepjes omelet, kroepoek en schijfjes komkommer.


* Tip 1: Soms worden er kleine diepvrieserwtjes gebruikt in plaats van prei.
* Tip 2: Je kunt ook geklutst ei meebakken, zodat het ei in kleine stukjes door de nasi wordt gebakken. Schuif hiervoor tijdens het bakken van de garnalen alles opzij en schuif de wok zoveel mogelijk naar rechts op het vuur. Voeg aan de linkerkant het geklutste ei toe en ga dit roeren tot het stolt en zorg dat het in kleine stukjes wordt geprakt. Zet dan de pan weer recht op het vuur en bak alles samen.

Rubriek: Indonesische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen