Lemon Bars: Amerikaanse citroenvierkantjes met topping van merengue


Citroenvierkantjes (lemon squars) zijn heerlijke vierkante cakejes van citroen uit de Verenigde Staten. Je kunt ze ook extra lekker maken met een topping van merengue.










* Recept is voor ongeveer 16 stuks
* Vierkante bakbodem van 24 cm.


Bodem:
- 150 gram bloem
- 4 theelepels maizena
- 30 gram poedersuiker
- mespunt zout
- 125 gram roomboter in kleine stukjes (zacht)

Citroenvulling:
- 250 gram fijne witte suiker
- 5 eetlepels bloem
- 20 cl. citroensap
- 6 eieren (middelgroot)
- geraspte schil van 1 citroen

Topping:
- poedersuiker
Voor een topping van merengue: 4 eiwitten van grote eieren, 1/2 kopje suiker en mespuntje zout.

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Maak een deeg van alle ingrediënten voor de bodem. Het deeg moet kruimig blijven.
- Vet de bakvorm licht in en druk het deeg over de bodem.
- Bak de bodem 20 minuten goudgeel.
- Meng alle ingrediënten voor de citroenvulling en klop dit goed door elkaar.
- Schenk de vulling over de gebakken bodem.
- Bak de citroentaart in ongeveer 40 minuten tot de vulling net gestold is. De vulling mag niet te droog worden!
- Laat 15 minuten afkoelen, snij ze in vierkanten en bestrooi ze met de poedersuiker.

* Als je een topping van merengue wilt zorg dan dat je ongeveer 10 minuten voor het einde van de baktijd de eieren stijf slaat tot ze punten krijgt. Sla de suiker er doorheen en het mespuntje zout. Doe de merengue over de hete taart en zet ze terug in de oven tot de pieken van het eiwit lichtbruin worden.















Rubriek: Gebak, Amerikaanse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen