Rendang ajam: Indonesische kip gestoofd in kokosmelk met specerijen

Rendang is van origine een feestgerecht en wordt van rundvlees gemaakt. Het rundvlees moet uren stoven in de kokosmelk en kruiden. Rendang kun je ook van kip maken als je weinig tijd hebt.










 IngrediĆ«nten:
- 500 gram of 1 kilo kippendijen (in stukken gesneden)
- 600 ml santen (kokosmelk)
- 3 stengels sereh
- 1 kaneelstokje
- 3 stukjes steranijs
- 5-7 kardamompeulen gekneusd
- stukje tamarinde/asam
- 1 theelepel suiker (of gula jawa)
- 4 djeruk perut blaadjes
- olie
- zout

Kruidenpasta:
- 6 sjalotten of 3 gewone uien
- 4 teentjes knoflook
- stukje verse koenjit of 1 theelepel koenjitpoeder (kurkuma)
- 1 stuk laos fijngesneden (2-3 cm)
- verse rode lombok naar smaak (minimaal 2)

Bereiding:
- Maal de kruiden met wat water in de blender of zonder water in de tjobek.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hier in de steranijs, kaneelstokje en kardemom tot ze gaan sissen en van kleur veranderen.
- Voeg de kruidenpasta toe en bak alles een paar minuten samen.
- Voeg de santen toe met de asam, djeruk perut blaadjes, sereh, suiker en zout.
- Laat dit koken tot de saus voor een kwart is ingekookt.
- Voeg de stukken kip toe en laat deze 30-40 minuten koken.
- Als de saus de dikte heeft van gebonden maaltijdsoep wordt de rendang op hoog vuur ingekookt onder voortdurend roeren tot de kip begint te karamellisten en mooi bruin wordt.
- Verwijder de hele specerijen en dien de rendang op met witte rijst en groenten.

Merapi Tout & Travel

Rubriek: Indonesische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen