Indonesische garnalencurry met ananas en kokosmelk

Udang masak is een heerlijke curry van gamba's, ananas en kokosmelk. Het is makkelijk te maken en snel klaar!












Ingrediënten:
- 500 gram rauwe gamba's (schoongemaakt)
- 1/2 ananas in kleine blokjes gesneden
- 3 kleine tomaten in vieren gesneden
- 2 stengels sereh (bind ze samen in een knoop)
- 300  ml. santen (kokosmelk)
- 1 tot 2 eetlepels suiker
- zout naar smaak
- olie
- lente-uitjes om te garneren

Kruidenpasta:
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien of 3 sjalotten
- 3 kleine rode lomboks
- 1 kleine groene lombok
- 1 theelepel kunjit (kurkuma)
- 4-6 gepofte kemiri noten

Bereiding:
- Maal alle ingrediënten voor de kruidenpasta fijn (voeg 2-3 eetlepels water toe voor de blender).
- Verhit enkele eetlepels olie in een wok en fruit de kruidenpasta enkele minuten.
- Voeg de blokjes ananas toe en bak deze enkele minuten mee.
- Voeg dan de suiker, het zout en 400 ml. water toe en laat de ananas 5 minuten koken.
- Voeg de gamba's toe en laat deze 4 minuten koken.
- Voeg de tomaten en de kokosmelk toe en breng de curry aan de kook.
- Laat de curry nog 5 minuten zachtjes sudderen.
- Serveer met witte rijst en strooi ter garnering wat fijngesneden lente-uitjes over de curry.

Rubriek: Indonesische recepten


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen