Maaltijdsoep van chorizo met aardappel en tomaat

Chorizo is heel lekker in maaltijdsoepen. In deze maaltijdsoep worden ook aardappels gebruikt om de soep nog steviger te maken.










Ingredi├źnten:
- hoeveelheid chorizo naar smaak (1-2)
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 blik tomatenblokjes of een paar grote fijngemalen verse tomaten
- 500-800 gram vastkokende aardappelen
- olijfolie
- 2 wortelen
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 bouillonblokjes (kip of vleesbouillon)
- 1 tot 2 liter kokend water
- zwarte peper en eventueel extra zout
- halve theelepel tijm
- verse peterselie om te garneren

Bereiding:
- De chorizo moet worden ontveld, dus haal het vel eraf en snij de chorizo in kleine plakjes.
- Aardappels en wortelen schillen, de aardappels in blokjes en de wortels in schijfjes snijden.
- Verhit een aantal lepels olijfolie en fruit de fijngesneden uien en knoflook met de tijm.
- Bak de chorizo mee.
- Doe er de wortelen bij en bak deze ook mee.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze ook mee.
- Voeg tomatenblokjes (of verse gemalen tomaten) toe met de tomatenpuree en de bouillonblokjes.
- Bak alles goed rondom aan en voeg dan het kokende water toe.
- Laat de soep koken tot de aardappels gaar zijn.
- Voeg zwarte peper toe en proef of de soep zout genoeg is.
- Serveer met verse fijngesneden peterselie en eventueel wat vers citroensap.
Heerlijk met vers stevig brood!

Ruriek: Soep

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen