Koek van aardappelpuree met spekjes


Deze plaatkoek van aardappelpuree met spekjes kun je heel goed van te voren maken, zodat je de schotel alleen nog in de oven hoeft te doen zodra je wilt gaan eten. De puree wordt gestampt met gebakken spekjes en daarna in een pizzavorm of ovenschotel in de oven gebakken. Serveer de aardappelkoek met salade!








 IngrediĆ«nten:
- 1,5 tot 2 kilo kruimige aardappelen
- dubbel pakje spekjes
- paneermeel
- roomboter
- 1 heel ei en een eierdooier
- zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:
- Kook de aardappels gaar met zout.
- Bak de spekjes uit in een anti-aanbaklaag zonder vet totdat ze een beetje krokant worden.
- Giet de gekookte aardappels af en stoom ze in dezelfde pan even tot alle vocht weg is.
- Stamp de aardappels tot puree en voeg dan de spekjes toe en het ei en de eierdooier.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
- Voeg wat paneermeel toe, zodat de koek niet te vochtig wordt.
- Spreid de aardappelpuree uit in een pizzavorm en strooi er paneermeel overheen.
- Leg wat kleine klontjes boter over de koek.
- Bak de koek ongeveer 20-30 minuten tot ze een krokant korstje krijgt.

Serveer met een lekkere salade!

Rubriek: Aardappelen/Aardvruchten







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen