Roz bil shaghria: rijst met vermicelli

Roz bil shaghria is een variant op gewone rijst en wordt vermengd met geroosterde vermicelli. Smaakt heerlijk bij exotische stoofpotjes! Zorg wel dat je rijst met lange korrels gebruikt, zoals basmatirijst.










Ingrediënten:
- 50 gram vermicelli in stukjes gebroken van 2-3 cm
- 250 gram basmatirijst
- 2 eetlepels olie
- water (500-750 ml tot de rijst een vingerkootje onder staat)
- zout of bouillonblokje
- optioneel een mespunt saffraan of kurkumapoeder

Bereiding:
- Rooster de vermicelli in een koekenpan zonder olie en schep ze regelmatig om tot ze mooi bruin is.
- Was de rijst en laat ze in een vergiet uitlekken
- Verhit de olie in een pan en voeg de rijst toe. Bak ze goed om tot alle korrels de olie hebben opgenomen.
- Voeg water toe tot de rijst een vingerkootje onder staat.
- Laat het water aan de kook komen, voeg zout of bouillonblokje toe en de vermicelli. Voeg eventueel ook de saffraan of kurkuma toe.
- Zet de pan op de kleinste gaspit en laat ze 20 minuten koken.
- Roer na 20 minuten de rijst goed om en laat ze nog 5 minuten doorkoken tot ze mooi  droog is.

Tip 1: Bak 1 fijngesneden ui in de olie voordat je de rijst toevoegt.
Tip 2: Voeg eventueel wat gekookte kikkererwten toe.

Rubriek: Arabische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen