Lahma bi bamia: Arabische stoofpot van rund- of lamsvlees met okra's

Lahma bi bamia: Een heerlijke stoofpot van rundvlees of lamsvlees met tomaten, okra's en verse koriander. De okra's kunnen ook vervangen worden door doperwten of sperziebonen.









Ingrediënten:
- 500 gram lamsvlees of rundvlees in blokjes gesneden
- 500 gram okra's
- 4 teentjes knoflook
- bouillonblokjes/zout
- zwarte peper of Turkse gedroogde rode peper
- 1 theelepel suiker
- 500 gram tomaten (ontvellen en in stukjes snijden of malen in de hakmolen)
- zonnebloemolie
- 1 bosje verse koriander

Bereiding:
- Snij de knoflook fijn en bak deze even kort aan in een paar eetlepels olie.
- Voeg het gesneden vlees toe en wat zout en bak alles goed aan.
- Voeg de tomaten toe met een bouillonblokje, de peper en de suiker.
- Laat het vlees stoven tot het zacht is.
- Was de okra's en snij eventueel de steeltjes er af.
- Voeg de okra's toe en laat deze 25 minuten meestoven.
- Snij de koriander fijn en doe dit bij het gerecht.

Serveer met witte rijst of met roz bil shaghria (rijst met vermicelli).

Rubriek: Arabische recepten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen