Stoofpotje van gebakken aardappels in schil met broccoli en champignons

Broccoli kun je heel goed verwerken in stoofpotjes. In dit recept worden aardappels in de schil gebakken en daarna vermengd met gebakken champignons en broccoli. Je kunt het natuurlijk ook apart eten, zodat de aardappels krokant blijven, maar als stoofpot is het echt heerlijk!










Ingrediƫnten:
- vastkokende aardappels
- broccoli in roosjes
- bakje kastanjechampignons of andere stevige paddenstoelen
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- olijfolie
- tijm
- cajunpoeder
- zout en zwarte peper
- eventueel een half kippenbouillonblokje

Bereiding:
- Boen de aardappels onder water schoon en snij ze in partjes.
- Kook de broccoli even kort voor (of in de magnetron met een beetje water).
- Snij de champignons in schijfjes.
- Snipper de uien en knoflook.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de aardappels met zout, tijm en cajunpoeder krokant.



















- Leg ze apart op een bord.
- Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook.
- Voeg de champignons toe met het kippenbouillonblokje en zwarte peper.









- Voeg dan de voorgekookte broccoli toe en voeg extra zout toe.










- Bak alles goed door elkaar en voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe.
- Voeg dan de gebakken aardappels toe en maak af met extra zwarte peper.










- Je kunt dit stoofpotje direct eten ov van te voren maken en later in de oven opwarmen.












Rubriek: Aardappelen/Aardvruchten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen