Stamppot van spinazie met rode ui, knoflook en ontbijtspek

Spinazie kun je ook heel goed gebruiken om een stamppotje van te maken. Voor extra smaak kun je er wat ontbijtspek of bacon doorheen doen, maar het is ook zonder vlees erg lekker!









Ingrediƫnten:
- 1 zak verse spinazie of diepvriesspinazie
- hoeveelheid aardappelen naar aantal personen (of kant en klare geschilde aardappels)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- fijngesneden ontbijtspek of bacon
- olijfolie
- kippenbouillonblokje/zout
- zwarte peper
- extra kruiden zoals cajunpoeder of andere pittige kruiden
- jus

Bereiding:
- Schil de aardappelen of gebruik voorgekookte aardappelen voor de magnetron.
- Kook de aardappelen met zout gaar, giet ze af en laat ze even droogstomen.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier in de gesnipperde ui en knoflook.
- Doe er het fijngesneden ontbijtspek bij en bak alles een paar minuten.
- Voeg het blokje kippenbouillon, zout en zwarte peper toe.
- Voeg de gewassen en uitgelekte spinazie toe (of ontdooide diepvriesspinazie) en roer alles goed om.
- Voeg extra zout, peper en andere pittige kruiden naar smaak toe.
- Voeg de aardappels toe en stamp alles goed door elkaar.

Heerlijk met een gehaktbal en jus!

Rubriek: Hollandse recepten


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen