Kaasstengels met chorizo

Probeer eens zelf kaaskronkels te maken met kant en klaar bladerdeeg. Voor extra smaak kun je dun gesneden plakjes chorizo toevoegen, maar vegetariers kunnen de chorizo weglaten en alleen Parmezaanse kaas gebruiken. Kijk op de video hoe je de twisters kunt maken!









Ingrediƫnten:
- 375 gram bladerdeeg
- wat bloem om het deeg te rollen
- 1 losgeklopt ei
- 2 eetlepels volle melk
- geraspte Parmezaanse kaas (een flinke hand vol)
- 75-100 gram dungesneden plakjes chorizo

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Spreid een stuk bakpapier uit over de bakplaat.
- Laat het bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op elkaar en snij ze doormidden.
- Bestuif een deegrol met wat bloem en strooi ook wat bloem over het bladerdeeg.
- Rol beide stapeltjes uit tot een evengrote rechthoek.
- Bestrijk een van de stukken met melk, maar laat de randen (1-2 cm) vrij.
- Strooi de kaas over het deeg en leg daarop de plakjes chorizo.
- Gebruik wat losgeklopt ei om de randen mee in te smeren.
- Leg de andere plak bladerdeeg hier op en knijp de randen dicht.
- Gebruik de rest van het losgeklopte ei om de hele bovenkant te bestrijken.
- Snij het gevulde bladerdeeg in ongeveer 12 repen.
- Draai ze een paar keer en leg ze op de bakplaat.
- Bak ze goudbruin in 15-20 minuten.

Tip: Je kunt experimenteren met andere vullingen of soorten kaas!

Rubriek: Snacks

VIDEO CHEESE TWISTERS

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen