Borsjtsj of borscht: Russische koude of warme rode bietensoep

Borsjtsj is een traditionele Russische soep van rode bieten. Je kunt er rundvlees aan toevoegen, maar in dit recept wordt geen vlees gebruikt. Heerlijk om koud of warm te eten.













Ingrediënten:
- 500 gram gekookte bieten
- 1 of 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij zeer fijn gehakt
- 500 ml. kippenbouillon (of groentenbouillon)
- 1 eetlepel witte wijnazijn of dragonazijn
- zout en peper
- fijngesneden dille of andere tuinkruiden (bieslook, peterselie, selderij)
- crème fraîche

Bereiding:
- Wrijf de schillen van de gekookte bieten en snij ze in zeer kleine blokjes.
- Verhit een paar eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 minuut de fijngesneden ui en knoflook.
- Doe er de fijngesneden bleekselderij bij en fruit deze mee tot alles zacht is.
- Voeg dan de bouillon toe.
- Voeg de bieten, de wijnazijn en zout en peper naar smaak toe.
- Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

Dien de soep warm op of laat hem afkoelen tot hij koud is eet de soep koud. Voor een gladde soep kun je de soep ook pureren met een staafmixer.

Opdienen:
- Dien de soep op met fijngesneden dille en crème fraîche!

Tip: De soep kan ook worden aangevuld met andere groenten. Kijk hiervoor op de video.

Rubriek: Russische recepten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen