Turkse grote witte bonen in een tomatensaus met gehakt en paprika (Etli kuru fasulye)

Grote witte bonen zijn een belangrijk onderdeel van zowel de Turkse als Griekse keuken. Ze zijn te koop bij Turkse winkels in zowel gedroogde vorm als kant en klaar in blik of potten. In dit recept zijn de kant en klare bonen gebruikt en gehakt. Ze worden gestoofd in een saus met vlees of gehakt en tomaten.








Ingrediƫnten:
- 1 grote pot grote witte bonen
- 3 grote rijpe tomaten
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 250 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 4 puntpaprika's of  Turkse pepers (als je van heet houdt)
- 1 kippenbouillonblokje
- zwarte peper
- rode gedroogde Turkse peper naar smaak (Turkse winkel, naam Pul Biber)
- theelepel gedroogde basilicum
- halve theelepel thijm
- zout
- beetje suiker
- olijfolie

Bereiding:
- Maal de uien en knoflook fijn in het hakblok van een staafmixer.
- Maal de rode paprika ook fijn.
- Maal de tomaten fijn.
- Verhit een paar lepels olijfolie in een hapjespan.
- Bak de uien en knoflook.
- Voeg het gehakt toe met het kippenbouillonblok en bak het rul.
- Voeg de gemalen paprika toe en alles goed bakken.
- Voeg dan de gemalen tomaten toe met wat suiker.
- Bak alles goed aan en voeg dan de basilicum, thijm, rode gedroogde peper, zwarte peper en zout naar smaak toe.
- Leg de puntpaprika's in de saus en laat alles even op hoog vuur bakken tot het meeste vocht is ingekookt.
- Voeg dan de uitgelekte witte bonen toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes stoven.

Heerlijk met witte rijst of bulgur!

Rubriek: Turkse recepten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen