Verse ravioli met spinazie, kip en creme fraiche

Verse ravioli (of tortellini) is erg lekker in combinatie met kipfilet, verse spinazie en room. Strooi er voor het opdienen verse geraspte Italiaanse kaas over en je hebt een heerlijke Italiaanse maaltijd!













Ingrediënten:
- 2 pakjes verse ravioli of andere verse gevulde pasta
- 1 zak verse gewassen spinazie
- 1 grote kipfilet
- 1 bakje creme fraiche
- 1 kippenbouillonblok
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden (tijm, oregano en basilicum)
- zwarte peper
- olijfolie
- verse geraspte Italiaanse kaas, zoals Padano of Parmezaanse kaas


























Bereiding:
- De kip is het lekkerst als je ze van te voren eerst kookt met wat zout en Italiaanse kruiden. Zet de kipfilet op met een klein laagje water en een half bouillonblokje. Doe er wat oregano, tijm en basilicum bij en wat zwarte peper. Kook de kip gaar en haal ze uit het overgebleven vocht. Scheur ze in stukjes en doe ze terug in de bouillon. Laat het nu droogkoken en zet de kipstukjes apart.

- Als je het gerecht sneller wilt maken, dan kun je de rauwe kipfilet in stukjes snijden en even mengen met wat zout, peper en wat Italiaanse kruiden.

- Kook de ravioli in ruim water met wat zout tot ze gaar is. Laat ze in een zeef goed uitlekken.

- Verhit in een ruime pan een paar eetlepels olijfolie.
- Bak hierin de fijngesneden ui en knoflook.
- Doe er de kipstukjes bij en bak alles even goed aan.
- Voeg zwarte peper en desgewenst nog wat Italiaanse kruiden toe en het kippenbouillonblok.
- Doe er nu de verse spinazie in porties bij tot ze is geslonken. Zorg dat dit snel gebeurt, zodat de spinazie zo groen mogelijk blijft.
- Doe er dan de creme fraiche doorheen.
- Voeg de ravioli toe en roer alles goed om. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog wat extra zout toe.

- Dien de ravioli op met geraspte Italiaanse kaas!

Rubriek: Italiaanse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen