Hindoestaans Lamsvlees met komijn

Lamsvlees is erg lekker in combinatie met djira (komijnzaad). In dit Hindoestaanse recept wordt lamsvlees gestoofd met geroosterd komijnzaad en tomaat.








Ingrediƫnten:
- 500 gram lamsvlees in kleine blokjes gesneden en gewassen
- 4 knoflook
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 eetlepels geroosterd komijnzaad
- 1 Surinaamse peper
- zwarte peper
- zout of bouillonblokjes
- olie
- vers korianderblad (optioneel)

Bereiding:
- Rooster het komijnzaad van te voren even in een droge koekenpan zodat het aroma vrij komt.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en bak hierin eerst de gesneden ui.
- Voeg dan de gesneden knoflook, daarna de gesneden tomaat en tomatenpuree toe en bak dit even aan.
- Voeg dan het lamsvlees toe en bak dit net zo lang tot het water verdampt is en het vlees echt bakt.
- Voeg zout of bouillonblokjes toe en het geroosterde komijnzaad.
- Voeg een kopje water toe en leg de hele peper bovenop het gerecht (zorg dat deze niet open gaat!).
- Laat het ongeveer 30 minuten stoven tot het gaar is. Verwijder de peper en maak daar eventueel sambal van.
- Eventueel garneren met fijngesneden koriander.

Tip1: je kunt het geroosterde komijnzaad ook fijn wrijven als je liever niet de hele zaadjes gebruikt
Tip2: liefhebbers van gepeperd eten kunnen een Surinaamse peper of een deel daarvan in stukjes snijden en meebakken en stoven met het gerecht.

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen