Pasta met groene asperges en bacon

Wil je een snelle hap, dan is deze spaghetti een tip! Er gaan groene asperges in en wat stukjes gesneden bacon. Zo klaar, maar oh zo lekker!








Groene asperges hoef je eigenlijk niet voor te koken, want ze moeten knapperig blijven. Als je de spaghetti gaat koken kun je ze wel even in het kokende water (met zout) even onderdompelen voordat de spaghetti er in gaat en ze er dan gelijk weer uit halen. Dan zijn ze een beetje zachter.

Ingredienten:
- spaghetti naar hoeveelheid
- paar plakjes bacon
- bosje groene asperges
- rode ui
- 2 teentjes knoflook
- klein rood pepertje
- olijfolie
- mespunt gedroogde of verse tijm
- mespunt gedroogde basilicum
- half bouillonblokje
- zout
- zwarte peper
- geraspte parmezaanse of padano kaas










Bereiding:
- Breng water met zout aan de kook voor de spaghetti.
- Verwijder de onderste harde stukken van de groene asperges.
- Snij ze in stukken (tenzij ze erg fijn en klein zijn) en dompel ze even onder in het kokende water. Haal ze er gelijk weer uit en laat ze uitlekken.
- Kook de spaghetti gaar in hetzelfde water en laat ze daarna uitlekken.

- Ondertussen olijfolie verwarmen in een pan en de ui (gesnipperd) bakken.
- Voeg de in stukjes gesneden plakjes bacon (of ontbijtspek) toe en de knoflook en peper (gesnipperd).
- Goed roeren en dan het halve bouillonblokje, de zwarte peper, de basilicum en tijm toevoegen.
- Doe er dan de asperges doorheen en roer alles goed om.
- Gelijk de spaghetti toevoegen en alles goed mengen.










Dien de spaghetti op met flink wat geraspte Padano- of Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Tip 1: Wil je het romiger, dan kun je er nog wat Crème Fraîche aan toevoegen (doe dit voordat je de asperges toevoegt en bak de crème even mee met de ui-bacon.
Tip 2: Je kunt alle soorten pasta's gebruiken, i.p.v. spaghetti

Rubriek: Italiaanse recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen