Nasi goreng met corned beef

Het blikje Corned Beef is altijd handig om in huis te hebben, zodat je altijd een eenvoudig en goedkoop vleesgerecht kunt maken. Je kunt de Corned Beef bakken als bijgerecht, maar je kunt er ook een lekkere en eenvoudige nasi goreng van maken.







Ingredienten:
- gekookte witte rijst
- blikje corned beef
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat
- zout, zwarte peper
- mespunt suiker
- maggiblokje of kippenbouillonblokje
- stukje trassi
- gesneden rode peper naar smaak
- stukje laos
- theel. ketumbar
- ketjap
- eetlepel fijngesneden selderij
- olie

Bereiding:
- Snij de ui, knoflook en eventueel rode peper fijn.
- Verhit de olie in de pan en bak eerst de ui lichtbruin, voeg dan de knoflook en peper toe.
- Bak de laos mee.
- Doe er de stukjes tomaat, trassi, suiker, ketumbar, zwarte peper en het bouillonblokje bij.
- Voeg de corned beef er in stukken bij en prak het met een vork rul als gehakt.
- Als alles goed doorbakken is, roer je er de gekookte witte rijst doorheen tot alles goed vermengt is.
- Op het laatst afmaken met een scheutje ketjap, zout naar smaak en de verse selderij.
- Haal voor het serveren het stuk laos er uit. Meer Indonesische recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen