Surinaamse bami

Bami is in Suriname ook erg geliefd, maar de Surinamers gebruiken hiervoor vaak spaghetti. Misschien even wennen, maar het smaakt heerlijk. De bami wordt heel basic gemaakt, zonder al te veel vulling, omdat het net als rijst als basis wordt gegeten met losse gerechten erbij.









Ingredienten:
- hoeveelheid (dunne) spaghetti naar aantal personen
- halve ui in dunne reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- halve kleine tomaat
- theelepel suiker
- maggiblokjes naar smaak
- zwarte peper
- mespunt aji-no-moto
- zoute ketjap (ketjap asin)
- zoete ketjap (ketjap A)
- fijngesneden selderij
- paar eetlepels olie

Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit in een ruime pan de olie tot deze echt goed heet is.
- Bak de ui eerst tot ze gaat geuren en doe er dan pas de knoflook bij (deze kan anders te snel verbranden).
- Voeg de gesneden tomaat toe met de maggiblokjes, de zwarte peper, de aji-no-moto (of vetsin) en de suiker.
- Als die goed gebakken is schep je er de uitgelekte spaghetti doorheen.
- Breng de bami op smaak met zoete en zoute ketjap naar smaak.
- Op het laatst de gesneden selderij (paar takjes) er doorheen roeren.

Eet de bami met bijv. gebakken kippenpootjes,saté en salade. Als je de bami eet met sate, dan is het lekker om er de hete ketjapsaus bij te eten.

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen