Goelong Goelong: gekleurde flensjes gevuld met kokos

Goeleng Goeleng zijn de bekende gekleurde flensjes met een heerlijke vulling van geraspte kokos met suiker. Ze zijn niet moeilijk te maken en erg populair bij feestelijkheden. Je kunt ze van rode of groene kleurstof maken. De originele Javaanse naam is Dadar Gulung.





Ingredienten:
- geraspte kokos
- witte suiker of gula djawa
- flensjesbeslag
- eieren
- snufje zout
- rode of groene kleurstof
- kokosmelk

Vulling:
- de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal flensjes dat je gaat maken. De vulling bestaat uit geraspte kokos met suiker. Sommigen gebruiken gula djawa in plaats van witte suiker. Het lekkerste is de vulling van vers geraspte kokos, maar je kunt het ook proberen met gedroogde geraspte kokos.
- Los de suiker op in een beetje water en roer er dan de geraspte kokos door tot alle vocht is opgenomen.
- Voeg eventueel een snufje zout toe en eventueel wat kaneel.

Beslag:
- Ook dit is afhankelijk van de hoeveelheid flensjes. Maak een dun beslag van bloem, eieren en kokosmelk (blikje of vers geperst).
- doe er naar smaak zout bij.
- voeg een paar druppeltjes rode of groene voedingskleurstof ( van de toko) toe.

Bereiding:
- Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag de flensjes zo dun mogelijk. Gebruik steeds een klein beetje boter of olie.
- Vul de gekleurde flensjes met de suiker-kokosvulling. Leg hiervoor een lang smal lint van de vulling over het flensje en rol het dan helemaal op tot het goed dicht is.

Tip: Als je groene pannenkoekjes maakt, dan kun je ook pandan-essence gebruiken, i.p.v. groene kleurstof. Dit geeft een erg lekkere smaak aan het flensje.

Rubriek: Indonesische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen