Wokgerecht van reepjes biefstuk met shiitake en broccoli

Een heerlijk snel Chinees roerbakgerecht kun je maken van reepjes biefstuk, shiitake en broccoli. Shiitake is erg gezond en goed voor een laag cholesterol. Je kunt ze ook gedroogd krijgen, maar vers is lekkerder en sneller klaar. Het recept kun je aanpassen naar de hoeveelheid eters. Wil je echt op hoge temperatuur wokken, dan is arachide-olie (pindaolie) aan te raden, omdat deze geschikt is voor het bakken met een zeer hoge temperatuur.


Ingredienten:
- reepjes biefstuk (kipfilet kan ook)
- broccoli-roosjes
- bakje verse shiitake paddestoelen
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 verse rode spaanse peper
- mespunt chinese poeder *
- zwarte peper en zout
- scheutje ketjap A
- schijfje gember (extra)
- schijfje laos (extra)
- half blokje kippenbouillon
- paar eetlepels zonnebloem of arachide olie

Bereiding:
- Snij de biefstuk in hele smalle reepjes.
- Doe ze in een kom en marineer ze met de fijngesneden knoflook, rode peper, chinese poeder, zwarte peper, ketjap en eventueel de verse gember en laos.
- Maak de broccoli schoon en pluk ze in kleine roosjes. Gaar ze 4-5 minuten voor met wat water, zout en peper in de magnetron.
- Was de shiitake en snij ze in dikke repen.

- Verhit de olie en bak hierin de fijngesneden ui, daarna doe je er de gemarineerde biefstuk bij met het bouillonblokje en alles goed doorbakken. Als het vlees bijna gaar is, dan de shiitake meebakken. Op het laatst de bijna gare broccoli er doorheen roeren (deze moet knapperig en groen blijven). Op smaak afmaken met zout en peper.

* Chinese poeder is bij alle toko's te krijgen. Het is een poeder dat is samengesteld uit 5 soorten kruiden en wordt veel gebruikt in de Chinese en Surinaamse keuken.

Rubriek: Wereldkeuken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten