Indonesische kip met taotjo en gewokte groenten

Wil je snel een smakelijk gerecht op tafel zetten? Maak dan eens gebruik van taotjo. Dit is de javaanse naam voor een van oorsprong chinese pasta van gefermenteerde sojabonen met een heel eigen zoutige smaak. Door een kleine hoeveelheid toe te voegen aan gerechten krijg je een heerlijke aparte smaak, zonder dat je veel kruiden hoeft te gebruiken. In dit recept wordt de taotjo toegevoegd aan kipfilet met verse wokgroenten.








Ingredienten:
- kipfilet
- ui
- 2 teentjes knoflook
- wat ketjap A
- taotjo naar smaak (begin met een eetlepel en voeg eventueel later meer toe als het nog niet zout genoeg is)
- zwarte peper
- eventueel maggiblokje of wat bouillonpoeder
- verse groenten: bijv. champignons, verse rode en groene paprika, komkommer, taoge etc.
- zonnebloemolie

Bereiding:
- Snij de kipfilet in stukjes. Niet zouten, want de taotjo is al zout.
- verhit de olie in een anti-aanbakpan of wok en bak de gesneden ui.
- voeg de kipfilet toe en bak ze rondom goed aan.
- dan de knoflook toevoegen met de taotjo en deze meebakken. (de rest van het potje kun je nog een tijdje in de koelkast bewaren)
- beetje ketjap toevoegen, zwarte peper en eventueel maggiblokje. (eerst proeven, want misschien is het niet nodig).
- als de kip gaar is kun je de groenten gaan meebakken:
- champignons eerst, daarna de paprikareepjes.
- als je komkommer en taoge gebruikt, hoef je deze pas toe te voegen als het vuur uit is. Goed door de hete massa scheppen en het gerecht is klaar. Natuurlijk kun je zelf varieren met de groenten, maar probeer het gerecht eerst eens te maken met weinig groenten, zodat je kunt wennen aan de hoeveelheid taotjo...hoe meer groenten, hoe meer taotjo je zult kunnen toevoegen. Eet dit gerecht met witte rijst!

Rubriek: Indonesische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen