Surinaamse kip massala met aardappelen, kouseband en ei

De gerechten die je bij de roti krijgt kun je ook als eenpansgerecht maken en eten met rijst. Dit gerecht is van kip, aardappelen, kouseband en eieren en is niet moeilijk te maken en smaakt heerlijk met witte rijst en komkommerzuur en sambal.








Ingredienten:
- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 madame Jeanette peper
- 2-3 maggiblokjes
- 1/2 tomaat
- 2 stuks kipfilet
- verse geschilde aardappelen in stukjes gesneden
- 250-500 gram in stukjes gesneden kouseband (in diepvries verkrijgbaar bij o.a. C1000)
- 4 eieren (of meer)
- 2-3 volle eetlepels surinaamse kerrie (massala)
- halve eetlepel korianderpoeder (ketumbar)
- halve eetlepel komijnpoeder (djinten)
- zout en zwarte peper
- wat fijngesneden selderij
- olie

Bereiding:
- Snij de kipfilet in stukjes en doe er wat zout en peper overheen.
- schil de verse (vastkokende) aardappelen en snij ze in stukjes
- Snij de uien en knoflook fijn (of doe ze in de blender).
- Snij de tomaat in stukjes.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen en pel ze.

- Verhit in een hapjespan met anti-aanbaklaag een paar eetlepels zonnebloemolie.
- Bak hierin de gekookte eieren even om en om tot ze een beetje een krokant jasje krijgen. Haal ze uit de olie.
- Bak de uien in dezelfde olie en dan de knoflook.
- Voeg de kipfilet toe en bak alles goed om tot de kip een beetje gebakken is.
- Voeg de tomaat toe met de maggiblokjes, korianderpoeder en komijn.
- Dan de paar eetlepels Surinaamse kerrie. Goed blijven roeren om aanbakken te voorkomen.
- De aardappelstukjes meebakken en afblussen met een beetje water.
- Leg de Madame Jeanette peper bovenop en zorg dat deze tijdens het stoven niet opengaat.
- Laat dit stoven tot de aardappelen half gaar zijn (af en toe even prikken met een vork)
- Halverwege de kouseband erbij doen en weer flink aan de kook brengen.
- Laat het gerecht stoven tot alles gaar is. (eventueel tussendoor nog wat water toevoegen, maar niet teveel, want er moet niet teveel vocht overblijven).
- Voeg de laatste paar minuten de gekookte eieren door het gerecht en maak op smaak met zout.
- Strooi er wat fijngesneden selderij overheen of vers korianderblad.

Dit gerecht smaakt het lekkerste als het eerst is afgekoeld. Dan is de smaak goed in het gerecht getrokken. Maak het dus een paar uur voordat je het gaat eten of de dag ervoor. Eet dit met witte rijst en een vers komkommerzuur of bij de roti.

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen