Surinaams rundvlees met massala

We kennen allemaal de masala kip die bij de roti wordt gegeten. Rundvlees kun je ook klaarmaken met masala en dit kun je eten met rijst en groenten of salade!







Ingredienten:
- hoeveelheid rundvlees naar behoefte
- ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 tomaat (of eventueel een eetlepel tomatenpuree)
- zwarte peper
- 1-2 eetlepels masala (Surinaamse kerrie)
- madame Jeanette peper
- eetlepel fijngesneden peterselie
- mespunt aji no moto
- zout, maggiblokjes of bouillonblokjes
- olie

Bereiding:
- Vlees in stukjes snijden en inwrijven met zout en zwarte peper.
- olie verhitten en de ui bakken tot ze lichtbruin is.
- doe er het vlees bij en bak het mee tot het vocht is verdwenen.
- dan de gesneden of geperste knoflook meebakken.
- doe er dan de masala bij en maggi-of bouillonblokjes naar smaak.
- gesneden tomaat toevoegen.
- aji no moto toevoegen.
- goed doorbakken en dan wat water erbij doen.
- leg de madame jeanette peper er op en laat het vlees stoven tot het gaar is.
- tussendoor eventueel wat water toevoegen en controleren of de peper niet opengaat (tenzij je het heet wilt).
- op het eind de gesneden selderij nog even mee laten stoven.

Rubriek: Surinaamse recepten

bron: Surinaams Eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen