Paksoi met Chinese paddestoelen

Paksoi kun je op veel manieren bereiden. In dit recept worden Chinese paddestoelen gebruikt, ook wel muizenoortjes genoemd. Ze geven een lekkere smaak aan het gerecht samen met de oestersaus.











Ingredienten:
- paksoi naar hoeveelheid
- 5-7 gedroogde chinese paddestoelen
- ui en knoflook
- stukje verse gember
- oestersaus
- zout naar smaak
- zwarte peper
- olie

Bereiding:
- de Chinese paddestoelen moeten worden geweekt in kokend water, ongeveer een kwartier.
- paksoi goed wassen en laten uitlekken. In stukjes snijden.
- paddestoelen in reepjes snijden.
- olie in een wok verhitten en daarin eerst de gesneden ui lichtbruin bakken en dan de paddestoelen.
- voeg de gember en knoflook toe.
- even doorbakken en dan de paksoi toevoegen en goed omroeren.
- voeg de oestersaus en wat zout en zwarte peper toe.
- niet te lang bakken, de groenten moeten knappend blijven!

Rubriek: Wereldkeuken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen