Pangafilet met gele rijst

Pangafilet is snel en heel makkelijk klaar te maken. Dit is geen Surinaams gerecht, maar wordt wel gegeten met rijst en dus een lekkere afwisseling op het menu.







De gele rijst is ook snel klaar te maken als je weinig tijd hebt om een uitgebreide maaltijd te maken.

Ingredienten vis
- 1 zak diepvries pangafilet (of dezelfde hoeveelheid verse vis)
- sap van 1-2- citroenen
- verse dille
- olijfolie
- witte peper
- zout
- grote ronde (aluminium) schaal

Bereiding
- Snij de pangafilets in 2 stukken of als ze klein zijn, laat ze heel.
- leg ze in gespreid in een schaal.
- wrijf ze goed in met zout en peper.
- pers het sap van de citroenen in een schaaltje, doe daar flink wat olijfolie doorheen en een flinke hoeveelheid fijngesneden verse dille.
- doe dit over de vis en wrijf de filets gelijkmatig in met het mengsel. Eventueel nog een extra scheut olijfolie.
- bak de filets in 30-40 minuten in een hete oven en klaar is de schotel! Eventueel voor het bakken een klein scheutje water toevoegen als je wat jus wilt hebben, maar uit diepvries pangafilet komt vanzelf al vocht.

Ingredienten gele rijst
- rijst voor het aantal gewenste personen
- bouillonpoeder (Turkse toko) of kippenbouillontabletten naar smaak
- mespunt kunjit (curcuma)
- handvol diepvriesdoperwten

Bereiding gele rijst
- Rijst goed wassen tot het water helder is.
- rijst opzetten met juiste hoeveelheid water ( 1 vingerkootje boven de rijst).
- aan de kook brengen met de doperwtjes, de kunjit en het bouillonpoeder of tablet.
- als de rijst kookt, nog even goed omroeren en dan met deksel 20 minuten op het kleinste gaspitje laten koken en daarna even omroeren en met deksel nog 10 minuten laten nagaren.

Serveer de rijst met de pangafilets en eet er een salade van rode ui, komkommer, tomaat en wat dille en een lekker rode sambal bij!

Rubriek: Wereldkeuken, Visgerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen