Kouseband met massala

Kouseband is ook erg lekker als bijgerecht bij de roti. In dit gerecht wordt de kousenband gekruid met massala, waardoor de smaak goed past bij de andere gerechten bij de roti. Natuurlijk kun je dit gerecht ook eten bij witte rijst. Je kunt de boontjes in stukjes snijden, of op de traditionele manier van dunne schuine stukjes. Dit is veel meer werk, maar het is wel zoals het hoort.







Ingredienten
- hoeveelheid kouseband naar aantal personen
- halve ui gesnipperd
- teentje knoflook
- theelepel massala
- beetje extra komijnpoeder
- madame jeanette peper
- maggiblokje of kippenbouillontablet
- zwarte peper
- olie

Bereiding
- Snij de kouseband in mooie kleine stukjes of fijn schuin gesneden.
- verhit een beetje olie en bak hierin de ui mooi goudbruin.
- doe er de fijngemaakte knoflook bij, het maggiblokje, de zwarte peper, de massala en komijn.
- bak de kouseband mee.
- laat de kouseband een kwartiertje stoven met de hele peper bovenop (niet laten opengaan, het is alleen voor de smaak).
- eventueel afmaken met een mespuntje aji no moto.

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen