Kouseband met gedroogde garnalen

Kouseband kun je op veel manieren bereiden. In dit recept worden gedroogde garnalen gebruikt, waardoor de kousenband geschikt is om bij o.a. visgerechten te eten.











Ingredienten
- 200 gram gedroogde garnalen
- 1 bos kouseband
- zonnebloemolie
- 1 kleine tomaat
- halve rode ui
- teentje knoflook
- eventueel stukje madame jeanette peper als je van heet houdt
- zwarte peper
- mespunt suiker
- maggiblokje

Bereiding
- was de garnalen en doe ze in een bakje. Giet er kokend water overheen en laat ze 30 minuten weken.
- snij de ui in reepjes en snipper de knoflook fijn.
- snij de tomaat fijn.
- verwijder de uiteinden van de kouseband en snij ze in stukjes.

- verhit de olie en bak eerst de suiker heel kort
- dan de ui meebakken tot ze bruin begint te worden, dan pas de knoflook (anders wordt die bitter)
- tomaatstukjes, zwarte peper (en eventuele verse peper) en maggiblokje meebakken.
- bak dan de gewelde garnalen mee.
- tenslotte bak je de gesneden kouseband mee en roer alles goed om.
- laat het nog een kwartiertje zachtjes stoven en maak af met eventueel extra zout en peper en eventueel wat vetsin.

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen