Surinaamse recepten: Vegetarische pom

Pom is het lekkerste met vlees, maar om vegetariers dit heerlijke gerecht niet te onthouden kun je hier het recept vinden voor pom zonder vlees!











Ingredienten:
- 1 kilo geraspte pom tajer uit de diepvries
- 800-1000 gram verse groenten (experimenteer met de soorten groenten)
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 gram roomboter
- 1 dl. olie
- 200 gram piccalllily
- 3 maggiblokjes (of meer naar smaak)
- 2 uien
- 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- zout  en zwarte peper naar smaak
- 70 gram suiker
- vers gesneden selderij
- 1 1/2 dl water

Bereiding:
- Pom Tajer laten ontdooien met een gaatje in de zak, zodat je later het water eerst kunt uitgieten.
- Meng de pom tajer met de tomaten en selderij en doe er de piccallily doorheen.

- Vet een bakblik in met een beetje olie.
- verhit in een pan de olie, samen met de roomboter.
- bak de uien tot ze een beetje bruin beginnen te worden.
- roerbak de fijngesneden groenten mee.
- dan de tomatenpuree erbij en wat zwarte peper.
- eventjes roerbakken, niet langer dan een paar minuten.
- meng de ui-groentenmix met de klaargemaakt pom tajer.
- doe er het water bij en verkruimel de maggiblokjes of groentenbouillon-tabletten er overheen.
- suiker erbij doen en eventueel wat extra peper.

- Schep deze massa over in het met olie ingevette bakblik.
- snij de boter in kleine stukjes en verdeel deze over de pom.
- bak de pom in een matig warme oven in anderhalf uur gaar. Pom die niet goed gaar is, is niet lekker van smaak. Liever iets langer bakken dan te kort!

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen