Surinaamse recepten: Surinaams-Chinese kip met ketjap

De Surinaamse keuken heeft ook veel invloeden uit de Chinese keuken, omdat er ook een gedeelte van de bevolking van Chinese afkomst is. Wil je snel een gerecht met kip klaarmaken, dan is dit recept van kip met ketjap een aanrader!








Ingredienten:
- 1 kg kip
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- theel. suiker
- zoete ketjap A voor de mooie donkere kleur
- 1/2 eetl. tomatenpuree
- 2 maggiblokjes
- zwarte peper
- stuk verse gember of wat gembersiroop
- 1 kleine theelepel chinese poeder (5 kruiden-poeder, te krijgen bij de toko)
- mespuntje vetsin
- olie

Bereiding:
- Hak de kip in stukjes.
- Snij de ui in dunne reepjes en de knoflook heel fijn.
- Verhit de olie en bak dan de ui, daarna de knoflook en de in stukjes gesneden tomaat.
- Voeg maggiblokjes, suiker, chinese poeder, gember, tomatenpuree en zwarte peper toe.
- Bak de kip hierin mee en goed omscheppen.
- Als de kip een beetje is aangebraden, doe je er de ketjap bij tot de kip een mooie bruine kleur heeft. Goed omscheppen.
- Een beetje water erbij en dan een tijdje laten sudderen tot de kip gaar is en er een klein beetje ketjap-jus over is. Eventueel wat selderij of fijngesneden bieslook erover en klaar is het gerecht!

Deze kip smaakt heerlijk met witte rijst en snel gewokte verse groenten! 

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen