Surinaamse recepten: gebakken sambal corned beef met rijst

Corned beef kun je ook bakken met uien, knoflook en pepers! Het wordt dan een soort sambal en ondanks dat het er misschien niet smakelijk uit ziet is het heerlijk met rijst of op een broodje!! Kijk op de video hoe het moet!









Ingredienten:
- 1 blikje corned beef
- 1/2 ui
- 1 knoflook
- 1 spaanse peper
- beetje trassi
- beetje suiker
- 1/2 tomaat
- maggiblokje
- beetje ketjap A
- zwarte peper
- olie

Bereiding:
- olie verhitten
- ui eerst goudgeel bakken, dan de knoflook even meebakken
- gesneden rode peper erbij
- dan de gesneden tomaat met maggiblokje, suiker, zwarte peper en trassi meebakken
- scheutje ketjap A erbij en goed roeren
- lepel de corned beef uit het blikje en begin te prakken. De corned beef moet helemaal fijngeprakt worden en ondertussen goed omroeren met de kruiden. In een tefal-pan werkt het beste, omdat het dan minder aanbakt. Blijven omroeren op hoog vuur, zodat de corned beef ook een beetje gebakken wordt.

Serveer de corned beef met witte rijst en een lekkere salade. Het ziet er niet uit, maar het smaakt heerlijk!

Rubriek: Surinaamse recepten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen