Surinaamse Kippenpastei

Bezoek een Surinaams feest of een verjaardag en vaak krijg je kippenpastei te eten. Het is heerlijk en niet echt moeilijk om te maken als je bladerdeeg gebruikt.













Ingredienten:
- 1 pak bladerdeeg
- 1 pond kipfilet
- 1 groot blik doperwten/wortelen
- 1 kleine ui
- 1 grote tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 1 el zoete ketjap A
- 2 el tomaten ketchup
- 1 takje selderij
- zwarte peper
- zout
- 2 maggiblokjes
- 5 eieren
- 1 el zonnebloemolie
- margarine of boter

Bereiding:
- Laat het bladerdeeg volgens aanwijzing ontdooien.
- Snijd de kipfilet in reepjes/blokjes.
- Snijd de ui, knoflook en tomaat in fijne stukjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui en tomaat glazig.
- Bak de stukjes kipfilet mee.
- Voeg hieraan toe de ketjap, ketchup, maggiblokjes, zout en zwarte peper.
- Snijd het takje selderij fijn en voeg die toe aan de kip. Laat lekker doorstoven. - Als het geheel droog wordt, voeg er dan een half glaasje water aan toe, zodat er een jus ontstaat.
- Doe de doperwten en wortelen erbij, laat het geheel ongeveer 10 minuten doorstoven. Probeer de jus te behouden, dit maakt dat er straks in de oven een "sappige" pastei ontstaat!
- Kook ondertussen 4 van de eieren. Deze moeten hardgekookt zijn. Het vijfde ei wordt losgeklopt om straks de bovenkant van de pastei mee te bestrijken.
- Verwarm de oven voor en smeer de ovenschaal in met de margarine of boter.
- Leg vervolgens op de bodem en zijkanten de plakjes bladerdeeg. Laat deze iets over de rand van de schaal hangen. Let wel: houd genoeg bladerdeeg over om de bovenkant van de pastei straks te bedekken.
- Pel de gekookte eieren en snijd deze in plakjes.
- De helft van het kip/doperwten/wortelen mengsel overdoen in de schaal.
- Leg daarbovenop de plakjes ei en vervolgens de rest van het kippenmengsel.
- Bedek met bladerdeeg en werk de randjes netjes af door de randen met een vork aan te drukken. Bestrijk de pastei met het losgelopt ei.
- Bak de pastei in een matig hete oven ongeveer 25 minuten, tot het een mooie goudgele kleur heeft. Eet smakelijk!

Rubriek: Surinaamse recepten


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen