Petjel: heerlijke Indonesische knapperige groenten met een pindasaus

In Suriname kun je het overal krijgen: Petjel. Het is een gezonde snack van groenten met een heerlijke pindasaus en heel makkelijk te maken!













Ingredienten:
- pond boontjes of kouseband
- spitskool
- pond tauge
- komkommer
- kroepoek
- hardgekookte eieren
- zakje droge petjelsaus (toko)

Bereiding:
- was de boontjes en snijd ze in stukjes. Kook ze een paar minuutjes en laat ze uitlekken
- snijd de spitskool in kleine stukken en ook heel kort koken
- de tauge wassen en in een vergiet met kokend water overgieten (niet koken)
- komkommer in stukjes snijden
- leg de groenten gerangschikt op een grote schaal. Ze mogen afkoelen.
- bereid de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking. Petjelsaus is iets anders dan gewone pindasaus, omdat het iets zoeter is en kentjur bevat. Kentjur geeft het de speciale smaak die bij petjel hoort. In Suriname wordt de petjelsaus vaak gemaakt van verse pinda's.
- dien de petjel op door van alle groenten een beetje op een bord te leggen en daaroverheen wat saus te doen. Geef er wat kroepoek en partjes ei bij en en eet smakelijk!

Rubrik: Surinaamse recepten, Indonesische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen