Okersoep met tomtom

We zijn in Nederland niet gewend om okers te gebruiken, maar ze zijn erg lekker. Probeer deze soep eens en proef hij oker smaakt!









Ingredienten:
- 3 liter water
- 1 bos tajerblad (± 6 bladeren met steel)
- 10 okers
- 1 ui
- 1 verse peper
- 6 pimentkorrels
- 1 tak selderij
- 1 kleine gedroogde vis
- 500 gr. kip of ander vlees
- 2 á 3 bouillonblokjes
- 250 gr. zoutvlees
- 2 groene of rijpe bananen
- zout

Bereiding:
-Water aan de kook brengen en ui, pimentkorrels en de selderij erbij doen. Als het water kookt de gewassen droge vis, het zoutvlees, de in stukken gesneden kip of ander vlees erbij doen en laten koken. Als alles kookt het vlammetje lager draaien.
- De gewassen tajerbladeren in de bouillon doen en 10 min. koken (de bovenste helft van de stelen is ook goed bruikbaar). De soep door laten koken totdat het vlees zacht is.
- De okers schoonmaken, beide uiteinden verwijderen en de okers in de soep doen. De vis uit de soep halen, ontgraten en het vlees terug doen in de soep. De verse peper toevoegen en mee koken.
- Proeven en op smaak afmaken met 1 á 2 maggie- of bouillonblokjes.

Tom tom van bananen:
Haal de schil van de bananen en zit ze in een pan met water op vuur. Voeg een beetje zout toe. Groene bananen zijn in ca. 40 min. gaar en rijpe in 25 min. Haal de bananen uit het water en pureer ze. Maak hiervan kleine balletjes en serveer bij de soep.

Rubriek: Surinaamse recepten, Soep

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen