Maizenakoekjes

Wie kent ze niet....de heerlijke maizenakoekjes....prachtig romig wit met gekleurde muisjes. Het is even oefenen om ze goed te krijgen, maar daarna is het makkelijk te maken!













Ingredienten:
-400 gram maizena
-200 gram boter
-200 gram suiker
-2 eieren
-suikermuisjes
-2 zakjes vanillesuiker of vanille-essence

Bereiding:
- Klop de eieren totdat ze helemaal goed vermengd zijn.
- Voeg vervolgens de boter (in stukjes gesneden), de suiker en de vanillesuiker toe.
- Voeg dan de gezeefde maizena toe en meng dit tot een mooi wit deeg.
- Maak vervolgens kleine bolletjes en druk deze plat en leg deze op de ingevette bakplaat of op een rooster met bakpapier. Het is wel belangrijk dat de deegbolletjes ver uit elkaar liggen omdat ze tijdens het bakken een stuk groter worden. Je kunt ze er ook opspuiten.
- De suikermuisjes op de koekjes strooien. Het beste kun je even met een vork de koekjes wat platter maken (tenzij je ze hebt opgespoten), zodat de suikermuisjes er niet afvallen.
- De koekjes in 15 - 20 min. gaarbakken. Oventemp. ± 180┬║C. Ze mogen niet bruin worden.

Rubriek: Gebak, Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen