Indonesische recepten: Javaanse sate

Javaanse sate van kip, heerlijk voor op de barbeque of op de grill!












Ingredienten:
- kipfilet naar het aantal personen
- stokjes om te rijgen
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat
- beetje suiker
- zout
- 1/2 theel. ketumbar
- ketjap A
- eventueel mespuntje vetsin
- zwarte peper

Bereiding:
- snij de kip in mooie kleine stukjes
- doe in een schaal flink wat ketjap A
- schenk hierin de ketjap, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe
- snij de tomaat zeer klein en doe deze ook in de marinade
- suiker, zwarte peper, ketumbar, zout en eventueel vetsin erbij
- goed roeren en dan de blokjes kipfilet erbij en goed omroeren. Laat dit een tijdje staan voordat je gaat rijgen.

Rijgen:
- leg de stokjes van te voren even in koud water, zodat ze niet verbranden op de bbq
- probeer de stukjes kip diagonaal op het stokje te rijgen, zodat je er zo min mogelijk vlees naast het stokje loshangt.
- rooster ze op de barbeque tot ze gaar zijn. Lekker met hete ketjapsaus!

Rubriek: Surinaamse recepten, Indonesische recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen