Indonesische recepten: Hete ketjapsaus

Hete ketjapsaus is heerlijk bij de nasi, bami of sate. Het is makkelijk te maken en is weer eens wat anders dan de traditionele pindasaus!













Ingredienten:
- 3 knoflook
- rawit of madame jeanette peper
- suiker
- zout
- trassi
- verse pinda's
- gesneden selderij
- ketjap A

Bereiding:
Voor deze saus heb je een tjobek nodig, dat is een vijzel.
- wrijf in de vijzel de teentjes knoflook heel fijn met een half theelepeltje suiker
- doe een aantal fijngesneden rawit of een madame jeanette-peper erbij met wat zout en een mespuntje trassi en wrijf het tot een pasta
- doe dan een handje pinda's erbij en wrijf deze fijn met de pasta
- dan flink veel ketjap A erbij doen tot het een sausje is
- de saus afmaken met wat fijngesneden selderij.

Rubriek: Sauzen, Indonesische recepten, Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen