Engris buru: Surinaamse koek

De naam 'Engris Buru' betekent letterlijk Engelse boeren. Het is een verwijzing naar de herkomst van dit recept.











Ingrediƫnten:
- 10 eieren
- 24 lepels suiker
- 1 theelepel vanille essence
- 1 theelepel amandel essence
- 1 grote blik ananastukjes
- 10 eetlepels bloem
- 1 scheutje rum
- 2 pakjes vanille suiker
- 1/2 pakje bakpoeder
- 1 koekblik doorsnee 22 cm

Bereiding:
- Stoof de ananas met 12 lepels suiker, en laat dit tot een dikke massa afkoelen.
- De eieren en de overgebleven suiker goed klutsen tot een romige massa ontstaat.
- Meng gelijk bij het klutsen de vanillesuiker en de essences mee.
- Verpreid afgekoelde ananas in het beboterde bakblik.
- Nadat alles mooi dik en romig gemixed is de bloem bijvoegen en nog 1 minuut door mixen.
- Doe de massa over de ananas heen in het bakblik.
- Laat het in een hete oven (190 graden) een half uur bakken. Doe de eerste 20 minuten de oven niet open.

Deze koek is ongeveer 35 a 40 minuten klaar en bevat geen boter. Indien men wel met boter wilt bakken kan dat, dan heeft men 10 eetlepels opgewarmde boter nodig maar het hoeft niet.

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen